esmaspäev, november 16, 2009

Mis on Aeg?

Tekkisid siin mõtted, kuidas seostada Aega millegagi või kellegagi.

Viimasel ajal olen uurinud palju vaimset kirjandust ja praktikaid ning tutvunud igasuguste inimestega, kes väidavad, et Aega iseenesest ei olegi olemas. Küll aga jõudsin järeldusele, et Aeg on mingi energia, mis on alati millegi alguseks, sellepärast, ei olegi Ajal mingit mõju selliselt, kui suur ta on või kui palju "aega" on millestki möödas, energiahulk mis anti mingiks tegevuseks, on hetkel - kus aja võib arvestada 0-iks, sama.

Kasutasin mõttes klassikalise füüsika (kuna kvantfüüsikast ma midagi ei tea) kahte energia liiki, potentsiaalne energia ja kineetiline energia.
Nii palju uurisin internetist, et kineetiline energia on energia mis on tingitud liikumisest teiste kehade suhtest ning potentsiaalne energia on energia mis on tingitud keha asendist ja mõjust teiste kehade suhtes.
Siin kohal tuli meelde põhikooli füüsika põhi tõde, kui kivi on maapinnal on tal potentsiaalne energia ning kui kivi visata õhku, muutub energia kineetiliseks, sama muutub kivi langemisel, hetkel mil ta "hakkab" tagasi langema maa gravitatsiooni mõjul on tal potentsiaalne energia.

Ehk aega kui 0-i ehk olematut jõudu kirjeldades nende vaimsete inimeste poolt, lähtuvad nad minu mõistes sellest, et aega ei saa tajuda põhimõtteliselt, kuna kõik on suhteline ja omavahel liikumises, seega on aeg alati 0, aga väga tohutu energiaga, energiaga mis on kõige liikuma panevaks jõuks.

Kui vaadelda liikuvat punkti mingil hetkel, kus tema aeg on 0, aga ta on alustanud juba oma "teekonda" on tal sellest punktis ju maksimaalne energia, järgmises punktis järgmine.

Ühe-kahe-kolmesõnaga, väidan selle teksti põhjal, et Aeg on Allikas.


Huvitav oleks kuulata Teie arvamust antud teooria suhtes.

Päikest,
Siim.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

mida ma otsin, aitah